marți, 22 mai 2007

Bani din fotografii digitale

Bani din imagini realizate cu aparatul foto digital!

Ati fost in vacanta de curand sau poate anul trecut in vara? Cu siguranta ati avut cu voi aparatul foto si ati facut multe fotografii. Multe dintre ele nu valoreaza nimic pentru ca sunt cu familia sau cu prietenii, prietena, masina etc. dar poate cateva din ele sunt interesante.

Pe internet exista mai multe agentii care aduna poze (atentie, nu orice poze!) de la fotografi (amatori sau profesionisti) si apoi le vand celor care au nevoie (altor firme care au nevoie de poze pentru materiale promotionale, celor care fac poze web, oricui care are nevoie de o poza buna). La fiecare vanzare primiti un comision stabilit de fiecare site in parte.

Este foarte important sa cititi cu atentie regulile de utilizare a fiecarui site in parte.

Exista niste reguli general valabile:

Tu trebuie sa fi cel care a facut poza si poza trebuie sa fie facuta cu aparatul tau.
  • Nu aveti voie sa trimiteti imagini care nu va apartin sau care au fost luate de pe alte site-uri si prelucrate
  • Pozele care contin persoane a caror fata se poate recunoaste trebuie sa mai contina si un document legal care trebuie completat si semnat de persoana in cazua. Falsificarea unui astel de document se pedepseste conform legilior in vigoare.
  • Pozele nu au voie sa cotina sigle, logo-uri, reclame sau orice grafic care este marca inregistrata si este sub incidenta copyrightului.

Site recomandat: www.dreamstime.com

Niciun comentariu: