marți, 8 mai 2007

Securitatea contului E-gold

Securitatea contului E-gold

M-am decis sa scriu acest articol in sprijinul celor care au bani in contul lor E-gold si doresc sa ii pastreze acolo in siguranta. Multe din sfaturile de aici se aplica si in cazul in care aveti un cont Moneybookers, Intgold, PayPal etc. Poate va intrebati: "Dar cine sa ii ia de acolo?" sau "Cum sa ii ia?". Raspunsul este simplu: o clipa de neatentie si putina nesansa si va treziti in cateva momente cu contul E-gold pe zero fara nici o posibilitate de a face ceva. Va recomand sa cititi si articolul Securitatea pe internet.

Acum sa va explic care sunt metodele prin care contul dvs. poate fi golit (o sa incerc sa ma limitez la cat mai putine detalii pentru a nu da idei!). Metoda cea mai simpla ar fi ca respectivul hot sa va afle parola si sa acceseze contul dvs. si sa isi transfere banii in contul personal. Alta metoda (putin mai complicata) ar fi incercarea de spargere a parolei prin multiple incercari (exista programe specializate!).
De curand E-gold a introdus noi metode de a proteja contul dvs. Acum prin intermedul Account Sentinel aveti mai mult control asupra contului dvs. E-gold.



Cu aceste optiuni (asa cum o arata imaginea) Account Sentinel va detecta daca cineva va incerca sa acceseze contul dvs. avand parola corecta si detectand alt IP si/sau alt browser decat cel obisnuit ca trimite un e-mail cu un cod ce va trebui introdus pentru a accesa contul. Din acest motiv e bine ca aveti grija si cu parola de la contul dvs. de e-mail care oricum trebuie sa fie total diferita de cea de la E-gold (multi au facut prostia de a folosi aceeasi parola la contul de e-mail si la E-gold sau la alte programe si s-au trezit fara bani in cont).

Ar mai trebui sa stiti ca urmand sfaturile de mai jos, veti fi 99,9% siguri ca nimeni nu va va lua banii.
1. Inainte de a va scrie parola asigurati-va ca sunteti pe site-ul E-gold. Scrieti chiar dvs. adresa site-ului. Atentie! E-gold nu trimite NICIOADATA e-mail-uri care contin link-uri catre site-ul lor.
2. Parola nu trebuie sa o dati la absolut nimeni. Parola trebuie sa fie una complicata , exculs nume. Trebuie sa fie o combinatie de numere si litere, literele trebuind sa fie atat mari cat si mici. Ex. a5JmjudMH764b0dPd6rT. Alegeti si dvs. o astfel de combinatie si schimbati-va parola. Normal ca nu o sa o memorati (probabil asa faceati cu vechea parola). O puteti scrie intr-un fisier (de preferinta text cu ajutorul Notepad-ului) si o luati de acolo cu "Copy" si "Paste" ori de cate ori este necesar, dar aceasta nu e cea mai sigura metoda. Ideal ar fi sa o scrieti pe o bucata de hartie pe care sa o pastrati bine undeva si sa introduceti parola manual. Trebuie sa mai pastrati macar 1-2 rezerve, preferabil nu pe calculator ci tot pe o bucata de hartie care sa fie tinuta intr-un loc sigur, astfel incat atunci cand veti avea nevoie sa aveti de unde sa o luati. O metoda si mai sigura pentru a nu va pierde parola este folosirea tastaturii SRK de pe pagina de login unde gasiti un buton ce o va lansa:






3. Mare atentie unde scrieti aceasta parola! De multe ori sunteti rugat sa faceti o mica plata pentru a verifica contul E-gold. Acest lucru poate sa fie de multe ori o inselatorie. Trebuie sa verificati daca sunteti pe site-ul E-gold si daca in partea de jos a browser-ului apare un mic lacat auriu. Acestea sunt doua elemente care va asigura ca sunteti pe site-ul E-gold si ca contul dvs. este in siguranta. Daca observati orice element suspect ganditi-va de 10 ori inainte sa trimiteti banii. Aici gresesc multi. Nu se uita unde se afla. Site-ul poate sa semene izbitor dar sa nu fie cel al E-gold-ului!

Intrati pe adresa: https://%20www.e-gold.com%20/sci_asp/payments.asp iar jos gasiti gasiti cu usurinta acel lacatel auriu. Daca sus nu aparea adresa e-gold si aparea cu totul altceva, inclusiv niste cifre trebuie sa va dati seama ca este un fals acel site! Anuntati astfel de site-uri la service@e-gold.com

4. As mai adauga ca un antivirus si un firewall actualizate la zi sunt obligatorii nu numai pentru cei ce detin conturi la E-gold ci si pentru orice navigator normal pe internet.

Cu aceasta am cam terminat lectia despre securitate la E-gold! Sper ca informatiile prezentate sa va fie de folos si sa le utilizati caci pentru voi sunt! Nu plecati de la ideea ca nu o sa vi se intample, este nociva atitudinea aceasta. Paza buna trece primejdia rea!

Niciun comentariu: